suspension webben

Vi sköter servicen på din fjädring. Ofta slarvas det och körs för länge mellan service intervallerna. En anledning till detta är att det är svårt att direkt känna när det är dags eftersom slitaget och prestandan succesivt blir sämre men fortfarande fungerar. Så man anpassar sig och kör vidare i tro om att allt är som det ska.

I många fall blir det onödigt mycket slitage på sakerna och delar som normalt inte skulle behöva bytas tar stryk och kan orsaka merkostnader.

Du bör hålla ständig koll på din fjädring och sköta den enligt manualen eller rekommendationerna du fått. Har du frågor om just din fjädring så kontakta oss så kan vi hjälpa till med råd.

1495kr är normalkostnad för en stötdämpare, då demonteras hela dämparen och alla delar rengörs i vår enzymtvätt och inspekteras för slitage. Packbox, skrapring, bussningar och o-ringar byts samt ny olja fylls med vakum-maskin och gasen fylls. Skulle det visa sig att fler slitdelar behövs så tillkommer dessa i priset.

Framgaffel 48mm exempel, där allt plockas isär och tvättas helt rent innan delarna inspekteras. Kostnaden ligger på 2195kr då ingår packboxar, skrapringar, bussningar och olja. Allt monteras och sätts ihop efter angivna specifikationer och kundens behov.

Vi använder rätt olja som din fjädring är byggd för! det är viktigt för att få samma funktion och prestanda. (Det spelar ingen roll om man använder kända oljor av annat märke, alla oljor har olika egenskaper).

Skulle det vid inspektion visa sig att det är några skador på ytterligare delar så kontaktas kunden innan montering och går igenom vidare vad som behöver göras.